182 Yada MHRS'den Randevu Alarak Hastaneye Gelin
22 Mart 2022

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk normalleşme süreciyle birlikte sağlık hizmetlerinden faydalanmak isteyen vatandaşların 182 yada MHRS’den randevu alarak hastanelere gelmeleri gerektiğini, acil durumlar dışında hastanelerde randevusuz hasta bakılmayacağını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk yaptığı açıklamadatüm dünyada etkisini sürdüren COVID-19 salgınının ülkemizde olduğu gibi Denizli’de de kontrol altına alındığını vatandaşların rehavete kapılmadan maske takma, el hijyeni ve sosyal mesafe gibi kurallara uymasının yeni normalleşme sürecinde de devam etmesi gerektiğini söyledi. Koranavirüsün sosyal mesafenin dikkat edilmediği ve kalabalık ortamlarda yayıldığını belirten Öztürk; “ Pandemi süreci boyunca tüm hastanelerde gerekli önlemlerimizi alarak hizmetlerimizi yürüttük. 3 ay gibi yoğun bir dönemden sonra yeni normalleşme sürecine girdik. COVID-19 pandemisinin tam olarak sonlanmaması nedeniyle normalleşme sürecinde Bakanlığımızın belirlediği takvim çerçevesinde adım adım ilerliyoruz” dedi.

182 yada MHRS’den Randevu Alarak Hastaneye Gelin

Pandemi döneminde sağlık sorunlarını erteleyen ve yeni normalleşmeyle birlikte hastaneye gelmek isteyen vatandaşların bir takım kurallara uyması gerektiğini belirten Öztürk; “ Koranavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığımız tarafından bilim kurulunun önerileri doğrultusunda salgını kontrol altında tutmaya yönelik birçok tedbir kararı alınarak uygulanmıştır. Yeni normalleşme süreciyle birlikte yine Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda acil durumlar hariç hastanelerimizde randevusuz hasta bakılamayacaktır. Randevusuz hastalar muayene edilemeyeceği için vatandaşlarımızın muhakkak 182 yada MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi)den randevu alarak gelmeleri önem arz etmektedir. Randevusu olan vatandaşlarımızın ise toplu alanlarda daha az zaman geçirmesi ve virüsün bulaşma riskini ortadan kaldırması için randevu saatinden kısa bir süre önce hastanelerimize başvurması, polikliniğe muayene saatinde girmesi, bulundukları ortamda maske, el hijyeni ile sosyal mesafe kurallarına mutlaka dikkat etmeleri sağlıkları açısından önem arz etmektedir” dedi.

Pandemi sürecinin tüm vatandaşların duyarlılığıyla kontrollü sosyal hayat kurallarına uyularak aşılacağının altını çizen Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk; “ İlimizde Valimiz Sayın Hasan Karahan’ın başkanlığında kurulan İl Pandemi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunda alınan kararlarla birlikte; ilimizdeki tüm kurumların işbirliği içinde çalışması, sağlık çalışanlarının özverili çalışmaları ve siz vatandaşlarımızın kurallara riayet etmesiyle normalleşme sürecine girdik,fakat tehlike henüz geçmedi. Bu yüzden normalleşme dönemiyle birlikte tüm vatandaşlarımız maske takma, sosyal mesafe ve kişisel hijyenlerine ilk günkü gibi dikkat etmelidir. Ayrıca vurgulamak isterim ki her zaman olduğu gibi pandemi sürecinde de tüm sağlık çalışanlarımız kendilerine düşen görevi eksiksiz yerine getirdi. Kendilerine teşekkür ediyorum ve bu süreçte kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.